ΣΕΡΑΦΕΤΙΝΙΔΟΥ Κατερίνα

Ζωγράφος

Η Κατερίνα Σεραφετινίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.

Σπούδασε Οικονομικά και Μάρκετινγκ & Διαφήμιση στο Λονδίνο, όπου ήρθε σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μελέτησε το έργο των μεγάλων ζωγράφων στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, την Tate Modern και τη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών.

Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα, πέρασε πάνω από μια δεκαετία εργαζόμενη στη διαφήμιση, πριν επικεντρωθεί στην επιχείρηση χαλιών της οικογένειάς της, γνωστή για τη σπάνια συλλογή χαλιών της. Μέσα στο έργο της είναι εμφανής η κομψότητα και τη φινέτσα των βαθιών τόνων και χρωματισμών των χαλιών της αρχαιότητας.

Όλο αυτό το διάστημα παρακολούθησε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και στο MoMA, έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με καλλιτέχνες από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Central St. Martins του Λονδίνου και δημιούργησε το δικό της στούντιο το 2012.

Το 2017, συμμετείχε σε μία ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνακαι το 2018, συμμετείχε σε μια διεθνή παρουσίαση νέων καλλιτεχνών με τη μορφή έκθεσης slideshow στο MoMA στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα