ΠΗΓΑΔΙΩΤΗ Λίνα

Ζωγράφος

Η Λίνα Πηγαδιώτη–Τζήμα (γ. Αθήνα, 1967) σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών ParsonsSchoolofArt & Design στο Παρίσι (BFA, 1991) και παρακολούθησε μαθήματα στο CentralSaint Μartins του Λονδίνου (1990). To 2013 ολοκληρώνει ένα κύκλο σεμιναρίων στη Σύγχρονη Τέχνη στο Sotheby’sInstituteofArt στη Νέα Υόρκη. Και το καλοκαίρι του 2014 συμμετέχει σε ένα MasterClass Χαρακτικής στο ColumbiaUniversity (SchoolofVisualArts) στη Νέα Υόρκη.

Αφού εργάστηκε για 18 χρόνια στον χώρο των εντύπων, αφοσιώνεται από το 2008 στην εικαστική έκφραση. Χρησιμοποιεί τα ταξίδια ως πηγή έμπνευσης φωτογραφίζοντας, γράφοντας και συλλέγοντας αντικείμενα και εικόνες και δημιουργεί μια σειρά έργων μικτής τεχνικής συνδυάζοντας χαρακτικά, μονοτυπίες, κολάζ, ζωγραφική και φωτογραφία μ’ ένα πολύ προσωπικό τρόπο.

Στο έργο της επιδιώκει να εκφράσει εικαστικά τη σημασία του χρόνου. Φωτογραφίζει εικόνες φθοράς και μέσα από μια ποικιλία τρόπων, υλικών και τεχνικών δημιουργεί έργα που διηγούνται την αίσθηση φθοράς και αποσύνθεσης που αφήνει ο χρόνος πάνω στην ύλη. Το «τυχαίο» και η χρήση γραμμάτων ή κειμένου συμπληρώνουν το γλωσσάριο της επικοινωνίας της.

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα της βρίσκονται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ) και σε ιδιωτικές συλλογές.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2014 Φθοράς Αλήθεια, SkoufaGallery, Αθήνα

2013 Do Air your Dirty Linen! Point a (Herodion Hotel), Αθήνα

2012 ΕπισεσυρμένηκαιΜαγικάΤετράγωνα, Skoufa Gallery, Αθήνα

2010 ΤοπίατουΝου, studio 8, Αθήνα

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2014 «Γραφή», Skoufa Gallery, Αθήνα

2014 “All Spank” LeRoy Neiman Center for Print Studies, ΝέαΥόρκη

2013 «Ιαματική Τριάς» στην Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των Αιώνων, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Κηφισιά

2011 «Το χθες … το σήμερα … το αύριο … μια γραμμική πορεία» στο 9thBAZART 2011-2012, Μ-ARTManolioudakis, Αθήνα

2011 I love Tango, ΖάππειοΜέγαρο, Αθήνα

 

Περισσότερα