+αίσθηση – συναίσθηση

11 Δεκ 2010 - 11 Ιαν 2010

H Γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει Ομαδική Έκθεση Γιορτών το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, στης 12 το μεσημέρι με έργα συνεργατών της.

Στις τέχνες ο καθένας βρίσκει τον προσωπικό του κώδικα. Δια της Τέχνης αναζητεί το αντιστάθμισμα της δύσκολης καθημερινότητας και της απομόνωσης και όπως λέει ο P. Guiraud: «Με την επιστήμη σημαίνουμε τον κόσμο, κλείνοντας τον στη δικιά μας λογική, ενώ με τη τέχνη σημαινόμαστε εμείς και αποκρυπτογραφούμε την ψυχή μας».

Η προσαρμογή στις νέες οικονομικές συνθήκες απαιτεί ευελιξία και ιδέες. Με αυτές τις σκέψεις, σε μια άχρωμη εποχή και επ’ ευκαιρίας των γιορτών, εμείς στη γκαλερί Σκουφά απαντάμε με ποικιλία προτάσεων, προτείνοντας θετικές στάσεις και σκέψεις που θα κάνουν τη διαφορά στη ζωη μας. Άλλωστε η δύναμη της θετικής σκέψης βοηθάει να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τις καθημερινές υποθέσεις της ζωής. Μια θετική προοπτική μπορεί να μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε καλύτερα στις αγχωτικές καταστάσεις και μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Γι αυτό και ονομάσαμε την ομαδική μας έκθεση «+ αίσθηση».

Σε αυτήν συμμετέχουν: ο Νίκος Αγγελίδης με τα ονειρικά τοπία του, η Χρύσα Βέργη με τα φωτεινά και σκιερά υδάτινα κάτοπτρα του ουρανού και φύσης, η Τάνια Δημητρακοπούλου με τις ανέμελες ομορφιές της παιδικής ηλικίας, η Ειρήνη Κανά με τις χρωματογραφίες και τους αρχέγονους συμβολισμούς της, ο Ανδρέας Κοντέλλης με αυτοτελείς ιστορίες από ταξιδιωτικές μνήμες, ο Χάρης Λάμπερτ με τις pop συνθέσεις του, ο Γιάννης Λασιθιωτάκης με τις λιτές ονειρικές αποδώσεις των θεμάτων του, ο Τίμος Μπατινάκης με εκφραστικές ανθρώπινες μορφές, ο Παναγιώτης Μπελντέκος με ρεαλιστικά διατυπωμένες μορφές, σε αφηρημένα εικαστικά πεδία, ο Στόϊαν Ντόνεφ με την αστείρευτη ερευνητική του ορμή έκφραση μιας ώριμης καλλιτεχνικής, η Ιόλη Ξιφαρά με τα βινυλικά της χρώματα, την αβγοτέμπερα και τις μικτές τεχνικές της με φύλλο χρύσου, ο Χρήστος Παλλαντζάς με χρωματικές εναλλαγές εμμένει στη σπουδή του σχεδίου και της φόρμας, ο Κωστας Παπανικολάου με τις χορογραφίες μνήμης και αισθήσεων στο αστικό περιβάλλον, ο Δημήτρης Σαρασίτης με αντικατοπτρισμούς, λεκιασμένες θάλασσες και λυρικά στιγμιότυπα, ο Παναγιώτης Τούντας με πολλαπλές αντανακλάσεις του φωτός, ο Χρόνης Τσακιρακάκης με τις ξυλόγλυπτες δημιουργίες του με θέματα απο τη φύση αλλα και με λέξεις σύμβολα, ο Γιώργος Χαδούλης με χρώμα και φως σε ένα τοπίο εκτυφλωτικό, ο Απόστολος Χαντζαράς με συνθεσεις και συμβολισμους της συγχονης ελληνικότητας, ο Αχιλλέας Χρηστίδης με την έντονη θεατρικότητα και αύρα παθιασμένης έντασης και άλλοι.

Τα Χριστούγεννα είναι ελπίδα, αλλά και χρώματα, εικόνες, φώτα. Είναι δώρα και αίσθηση, θετική και ασιόδοξη. Η γκαλερί μας εχει έτοιμα τα δωρα που ξεχωρίζουν και τις προτάσεις για εσάς. Σας περιμένουμε.

Εγκαίνια: Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010, 12:00 το μεσημέρι

Διάρκεια έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2010 με 11 Ιανουαρίου 2011