Το κίτρινο πάτωμα

22 Φεβ 2018 - 17 Μαρ 2018

Απόστολος Χαντζαράς

Το κίτρινο πάτωμα

Ισόγειο

22.02 – 17.03/2018

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.30, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά, με τίτλο, Το κίτρινο πάτωμα / YellowFloor. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για την 12η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, στην οποία με το γνώριμο ζωγραφικό του ιδίωμα, αφηγείται μια ιστορία για την αγωνιώδη διαδρομή του δημιουργού μέχρι την ολοκλήρωση του έργου του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης Μαράη Γεωργούση: «Ο Χαντζαράς δημιούργησε ένα ζωγραφικό σενάριο αποτελούμενο από μία σειρά 50 ζωγραφικών έργων με εσωτερική ροή, τα οποία συνθέτουν μια αυτοτελή ιστορία με πρωταγωνιστή – ήρωα τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Οι ιστορίες-σκηνικό εμφορούνται από έντονη θεατρικότητα, ενώ κεντρικό σημείο αναφοράς αποτελεί η υπαρξιακή αγωνία του καλλιτέχνη. Ο Χαντζαράς έχει απόλυτη επίγνωση των μεταπτώσεων και της εσωτερικής πάλης, τις οποίες ξορκίζει μέσα από το έργο του. Ο καλλιτέχνης – ήρωας έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με την δυσκολία της έμπνευσης και της δημιουργίας, την «οντολογική αγωνία» κατά τον Kierkegaard, το ανικανοποίητο, τον ερωτισμό, την τρωτότητα της ανθρώπινης υπόστασης».