Αχιλλέας Χρηστίδης

25 Οκτ 2011 - 19 Νοέ 2011

Μια νέα ατομική έκθεση έργων του ζωγράφου Αχιλλέα Χρηστίδη εγκαινιάζεται στην ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ, Οδός Σκουφά 4, στο Κολωνάκι, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, στίς 8:00 το βράδυ.

Ο Χρηστίδης, παρόλο που ανήκει στη γενιά του ’80, μία γενιά καλλιτεχνών που άφησε πίσω της τη σχέση με τη ζωγραφική, ο ίδιος έμεινε πιστός στον καμβά και το πινέλο. Η γραφή του είναι έντονα εξπρεσιονιστική, «βομβαρδίζει» τον θεατή με εικόνες, ήχους και εκρηκτικά χρώματα και τον ταξιδεύει σε μέρη μακρινά. Οι εμπνεύσεις του είναι θυελλώδεις. Αντλεί τα θέματα του από τη φύση αποτυπώνοντας καταρράκτες, δένδρα που τα ραπίζει ο άνεμος, θύελλες, σπίτια που μοιάζουν ακατοίκητα και απέραντα τοπία.

«Το έργο του Αχιλλέα Χρηστίδη είναι αντισυμβατικό, απροσδόκητο, τολμηρό, μαγικό, ανεξάντλητο, και πρέπει να αντιπροσωπεύει μια αόρατη απειλή για την καθαρή πλήξη που κυριαρχεί στις μέρες μας», γράφει η ιστορικός τέχνης Ελένη Αθανασίου. «Οι καινοτομίες της καλλιτεχνικής του δημιουργίας τον ωθούν σε καινούργιες κατακτήσεις οι οποίες με την σειρά τους γονιμοποιούν τις αναζητήσεις του στην τέχνη. Το ταλέντο του με την τολμηρή του ιδιοσυγκρασία και την ισχυρή του προσωπικότητα άνθισε στο μέγιστο με απέραντη απλότητα.»

Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, 8.00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Οκτωβρίου – 12 Νοεμβρίου 2011