Γιώργος Κουβάκης

10 Φεβ 2011 - 01 Μαρ 2011

Εγκαινιάζεται το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 στη γκαλερί ΣΚΟΥΦΑ στη 1:00 το μεσημέρι, έκθεση ζωγραφικής του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΚΙ.

Η εικοστή ατομική έκθεση του καλλιτέχνη αποτελείται από έργα της τελευταίας διετίας και έχουν θέμα τον κορμό. Θέμα επίκαιρο και οικολογικό με ισχυρό συμβολισμό.

Σαν ράχες παλαιών βιβλίων, οι κορμοί του Κουβάκι παρουσιάζονται σαν τράπεζα γνώσης μεγάλης και σπουδαίας την οποία πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε για την επιβίωσή μας. Η Οικολογική κρίση που αντιμετωπίζουμε με τα όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα, την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος, τη συγκέντρωση του πληθυσμού σε αχανή, υποβαθμισμένα αστικά κέντρα κάνει τους κορμούς σύμβολο της γνώσης που χάσαμε και πρέπει να ξανανακαλύψουμε.

Κορμοί μεταπλασμένοι, κομμένοι, καμμένοι, επεξεργασμένοι, επαναλαμβανόμενοι κορμοί, ομηλιτικοί ή βουβοί, εσωστρεφείς, μοναχικοί ή εκρηκτικοί ή απλά διακοσμητικοί έξω από τη φύση και τον προορισμό τους.

Η πειθαρχία, το ένστικτο καθώς και ο εννοιολογικός προβληματισμός συνιστούν το γοητευτικό παράδοξο της τέχνης του Κουβάκι.

Η έκθεση συνοδεύεται με την παρουσίαση της έκδοσης ΚΟΡΜΟΣ 1987-2010, με κείμενα του συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ.

Εγκαίνια Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, 13.00

Διάρκεια έκθεσης 10 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2011