Ευρωπαίοι Γλύπτες

15 Απρ 2010 - 08 Μάιος 2010

Η Γκαλερί Σκουφά σε συνεργασία με το Χυτήριο ΤΕΡ εγκαινιάζει την Πέμπτη 15 Απριλίου στης 7:30μμ την έκθεση «Ευρωπαίοι Γλύπτες».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων γλυπτών που πρωτοστάτησαν στην αναζήτηση, τη διάπλαση και την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα του Νέου Ελληνικού γίγνεσθαι. Καλλιτέχνες που στιγμάτισαν τη Νεώτερη Ελληνική Τέχνη συνδυάζοντας στοιχεία από την Ελληνική Παράδοση με τις νεώτερες τοπικές και διεθνείς εξελίξεις, προτείνοντας μία δική τους άποψη στο νεώτερο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται έργα σπουδαίων Ευρωπαίων γλυπτών οι οποίοι, υιοθετώντας μια πιό «διεθνή» καλλιτεχνική οπτική και προσπαθώντας να εστιάσουν σε ανώτερες αξίες, έκαναν τη δική τους πρόταση, με κάποια αφαιρετική διάθεση, στοχεύοντας στην ανάδειξη του ουσιώδους.

Αυτή η κοινή παρουσίαση γλυπτών από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, θέτει το ζήτημα της ανάγκης μιας συνολικής θεώρησης της Ευρωπαϊκής Τέχνης η οποία διακρίνεται από τη διαφορετικότητα των εθνών της αλλά αναγνωρίζει τις επιμέρους συνεισφορές τους.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα των Ελλήνων Γλυπτών: Βασιλόπουλου, Κουλεντιανού, Λουκόπουλου, Μελά, Πανουργιά, Παππά, Ρόκου, Σκλάβου και Φιλόλαου. Eνώ το ευρύτερο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αντιπροσωπεύεται από τους: Vincent Batbedat, Martine Boileau, Eric Claus, Philippe Desloubieres και o Rob Stultiens.

Εγκαίνια έκθεσης: 15 Απριλίου στις 7.30μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 15 Απριλίου – 8 Μαϊου 2010