Μυστικά της Θάλασσας

27 Μάιος 2010 - 25 Ιούν 2010

Εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Καλούδη την Πέμπτη 27 Μαΐου, στις 7.30 μμ. με τίτλο « Μυστικά της Θάλασσας».

Η βαθιά αγάπη της φωτογράφου για τις ελληνικές θάλασσες είναι εμφανής στην τελευταία της δουλειά. Στις εικόνες της αιχμαλωτίζονται η διαύγεια του νερού, η κρυστάλλινη αίσθησή του, η αλμύρα και οι ρυθμικοί ήχοι του.

Στην φωτογραφική σχέση της με τη θάλασσα ανακαλύπτει μικρούς θαλασσινούς πολύχρωμους θησαυρούς που δημιουργούνται από τo παιχνίδισμα του φωτός μέσα στο νερό.

Όπως περιγράφει η Εύα Καραϊτίδη, «Οι φωτογραφίες της Καλούδη αντιλαμβάνονται αρχικά με τα μάτια, αλλά μπορείς σχεδόν και να τις γευτείς με όλες σου τις αισθήσεις: Κολυμπάς σαν ψάρι στο νερό τους, μυρίζεις ανθοδέσμες και συναντάς κοπάδια από χρωματιστά, υδρόβια πλάσματα, παρατηρείς από ψηλά μια σκοτεινή έρημο με φωτεινές διακλαδώσεις, χαϊδεύεις έναν υγρό, ηφαιστειώδη λοφίσκο, παραμονεύεις τις ραβδώσεις, τις διαθλάσεις, τις υδάτινες αναταράξεις σε φόντο γαλάζιο, χρυσαφένιο, μαύρο. Γιατί και το μαύρο έχει αποχρώσεις – αρκεί να σου ξυπνήσει κάποιος τη δυνατότητα να τις διακρίνεις. Και τότε το μαύρο γίνεται εκτυφλωτικό».

Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Μαΐου, 7.30 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαΐου έως 15 Ιουνίου