Μαγευτικές πινελιές

14 Δεκ 2019 - 12 Ιαν 2020

Ομαδική έκθεση Χριστουγέννων

14.12 – 12.01/2020

Η γκαλερί Σκουφά με χαρά σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ετήσιας χριστουγεννιάτικης έκθεσης «Μαγευτικές Πινελιές», το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 12 Ιανουαρίου 2020.

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μία ιδιαίτερη, συμβολική γιορτή στην καρδιά του χειμώνα, χαραγμένη στις παιδικές μνήμες και στενά συνδεδεμένη με τις νεοελληνικές παραδόσεις. Οι «Μαγευτικές Πινελιές» έρχονται και φέτος, με σκοπό να εξερευνήσουν τη μαγεία των γιορτών και το «πνεύμα των Χριστουγέννων» μέσα από πολύχρωμες ζωγραφικές αφηγήσεις γνωστών δημιουργών.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση ενεργοποιούν με τρόπο ευχάριστο και νοσταλγικό, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ιστοριών και συναισθημάτων, καλώντας τον θεατή να αναλογιστεί την δική του εύθυμη ιστορία, την δική του αγαπημένη μαγευτική πινελιά. Ο θεματικός πυρήνας της έκθεσης αντλεί έμπνευση από την φύση και την συμβολική δύναμη της αναγέννησης, τις παιδικές αναμνήσεις, το συναίσθημα της προσφοράς και αλληλεγγύης, την παράδοση και την μνήμη, καθώς και την ένταση του χρώματος.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Jeff Koons, Patrick Rubinstein, Nίκος Αγγελίδης, Στάθης Αλεξόπουλος, Εύα Αναγνώστου, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Γιώργης Γερόλυμπος, Δημήτρης Γέρος, Μαρία Γιαννακάκη, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Στέφανος Δασκαλάκης, Φραγίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Καλούδη, Ειρήνη Κανά, Τίνα Καραγεώργη, Πάνος Κόκκαλης, Ανδρέας Κοντέλλης, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Τάσος Μαντζαβίνος, Θανάσης Μακρής, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Παναγιώτης Μπελντέκος,Λαμπρινή Μποβιάτσου, Δημήτρης Ντόκος, Κώστας Παπανικολάου, Τάσος Παυλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Αχιλλέας Ραζής, Παύλος Σάμιος, Δημήτρης Σαρασίτης, Βασίλης Σελιμάς, Κώστας Σπυριούνης, Αμαλία Σωτηροπούλου, Βασίλης Σούλης, Αντώνης Στάβερης, Βίκυ Σταματοπούλου, Γιώργος Χαδούλης, Μανώλης Χάρος