Μαρία Φραγκουδάκη

27 Ιαν 2011 - 19 Φεβ 2011

Η Γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011, στις 7:30μμ, την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φραγκουδάκη.

Τα έργα της Μαρίας Φραγκουδάκη χαρακτηρίζονται από έντονο συναισθηματικό περιεχόμενο, αμεσότητα, δυναμική κίνηση και ενέργεια.

Το χρώμα, συχνά βίαιο, εξωπραγματικό, γίνεται το βασικό μέσο έκφρασης του συναισθηματικού βιώματος μέσα από μια διαδικασία αυθόρμητη, εκρηκτική και ιδιαίτερα προσωπική. Δυνατές πινελιές αποτυπώνουν στιγμιότυπα έντασης από έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο συναισθηματικό κόσμο. Αφηρημένες χρωματικές φόρμες γίνονται ενστικτωδώς οικείες από το θεατή προκαλώντας άμεσα συναισθήματα ταύτισης ή αντιπαράθεσης. Μέσα από αυτή τη μη λεκτική διαδικασία η καλλιτέχνης δημιουργεί τη δική της σχέση επικοινωνίας με τους ανθρώπους.

Η Μαρία Φραγκουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Παράλληλα με τις σπουδές της σε χημεία και φαρμακολογεία στο Λονδίνο, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Central St.Martin’s (University of the Arts London). Από το 2008 ζεί στην Αθήνα.

Εγκαίνια: Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, 7.30 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου