Ανιχνέυσεις

23 Σεπ 2010 - 18 Οκτ 2010

Εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η έκθεση φωτογραφίας της Ναταλίας Τσουκαλά την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μμ. με τίτλο «Ανιχνέυσεις».

Αρχική θεματική της δουλειάς της υπήρξαν τα στοιχεία του φυσικού κόσμου.

Η καλλιτέχνης υποκύπτει στη σαγήνη της φύσης και υπερθεματίζει την αισθητική ποιότητα έναντι του περιεχομένου της εικόνας. Φωτογραφίες που παρουσιάζουν τις νευρώσεις των φύλλων, τους σχηματισμούς της άμμου και τη διάβρωση των μετάλλων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μορφολογική σύνθεση και σε αυτή την αναζήτηση το ερέθισμα για κάθε λήψη μπορεί να δωθεί από οποιαδήποτε υφή, φυσική ή όχι, που αλλοιώνεται με το παιχνίδι του φωτός.

Η Ναταλία Τσουκαλά χειρίζεται το ψηφιακό φακό της σαν αναλογικό αποφεύγοντας την επεξεργασία των φωτογραφιών, και εξυμνεί τη δύναμη της μη-σκηνοθετημένης στιγμής.

Ανιχνεύοντας τον κόσμο γύρω της, η φωτογράφος σχηματίζει και καλλιεργεί το δικό της εικαστικό λεξιλόγιο.

Η Ναταλία Τσουκαλά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus, Αθήνα και στο Nottingham Trent University, Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Η έκθεση Ανιχνεύσεις είναι η πρώτη ατομική παρουσίαση της δουλειάς της.

Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, 7.30 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 23 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου