ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ 2008 – 2012

12 Φεβ 2013 - 05 Μαρ 2013

Νεκτάριος Κοντοβράκης

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ 2008 – 2012

12.2 – 5.3/2013

Εγκαινιάζεται τη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 7.30 μ.μ. στην Γκαλερί Σκουφά, η ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Νεκτάριου Κοντοβράκη που καλύπτει τη περίοδο δημιουργίας πέντε ετών, από το 2008 έως και το 2012.

Πρόκειται για τη παρουσίαση έργων με θέμα την Ελληνική και ειδικότερα την Αιγινίτικη φύση. Όπως σημειώνει η κριτικός τέχνης Ίρις Κριτικού για το έργο του Νεκτάριου Κοντοβράκη που θα παρουσιασθεί στη γκαλερί:

«…Το τοπίο της Αίγινας, υπερβολικά κοντινό και ταυτόχρονα παράδοξα απομακρυσμένο από εκείνο της Αθήνας, στοιχειωμένο εδώ και αιώνες από μύθους και ήρωες, κατοικημένο εδώ και δεκαετίες από ιερά τέρατα της νεοελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής, διασώζει μια διάφανη φωτεινή φυσιογνωμία, μια τρυφερή αδρότητα όγκων καμωμένων από άυλα πρωτογενή συστατικά που εξακολουθούν να το καθιστούν μοναδικό. Ο Νεκτάριος Κοντοβράκης, στην ωριμότερη ζωγραφική ώρα του, το περιηγείται και το αποτυπώνει εξονυχιστικά, διαλύοντάς το ξανά στα εξ ων συνετέθη με εξπρεσιονιστική ορμή και με φωτεινές και ρευστές εξάρσεις χρώματος, επικαλούμενος ποιητικές συντμήσεις φαιών και ρόδινων, εφευρίσκοντας κυμάνσεις γαλάζιων και πράσινων, αποκρυπτογραφώντας μικρές εκρήξεις απογευματινής ώρας και υγρές σταγόνες νυχτερινών σιωπών…
…Όσο για τα γλυπτά που θα παρουσιασθούν, ο ίδιος εξηγεί πως ξεκίνησε να δουλεύει τα γλυπτά του από το 2006, επιθυμώντας μια ακραία αντιδιαστολή με τη ζωγραφική διαδικασία και επιλέγοντας κατά καιρούς να περνά διαστήματα αποκλειστικά αφιερωμένα στην αναζήτηση της διαφορετικής αυτής πλαστικότητας…»