Η Εξαιρετική Τράπουλα Ταρώ της Οδού Μεσσήνης

29 Μάιος 2014 - 30 Ιούν 2014

Σπύρος Αγγελόπουλος

Η Εξαιρετική Τράπουλα Ταρώ της Οδού Μεσσήνης

29.5 – 30.6/2014

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, στις 7.30 μμ. η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Αγγελόπουλου, με τίτλο Η Εξαιρετική Τράπουλα Ταρώ της Οδού Μεσσήνης. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 24 Ιουνίου 2014.

Σε πρώτη όψη, σε αυτή την έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζονται 78 φύλλα από χαρτί, όπου εικόνες, αριθμοί και λέξεις διαμορφώνουν τις συνθέσεις κάθε έργου. Ο συνδυασμός των τριών αυτών στοιχείων δεν είναι τυχαίος, ανταποκρίνεται στην ιστορία αιώνων που πλαισιώνει την παράδοση δημιουργίας και ανάγνωσης της τράπουλας Ταρώ, πρακτικές οι οποίες εξασκούνται αδιάλειπτα από μεμονωμένα άτομα και ομάδες ανθρώπων, επί εκατοντάδες έτη μέχρι σήμερα.

Δημιουργώντας μια προσωπική τράπουλα Ταρώ η αυτοέκφραση συνδυάζεται δυναμικά με μια αίσθηση συλλογικότητας. Αρχετυπικοί συμβολισμοί των φύλλων Ταρώ που συμβολίζουν οικουμενικές έννοιες όπως οι Εραστές, η Δύναμη και ο Ερημίτης προβάλλονται μέσα από το πρίσμα καθημερινών εμπειριών από την οδό Μεσσήνης.

Η οδός Μεσσήνης δεν είναι απλά ο τόπος όπου ζει και εργάζεται ο Σπύρος, είναι ο χώρος στον οποίο καθημερινά εξελίσσεται ένας προσωπικός, και πολλές φορές για τον ίδιο, θαυμαστός κόσμος. Εικόνες από καφενεία, πολυσύχναστους δρόμους, λαϊκές και παζάρια μετατρέπονται σε ζωγραφικά σύμβολα που έχουν τη δύναμη να ξεκλειδώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα του δημιουργού αλλά και του αναγνώστη των έργων συγχρόνως.

Η έκθεση προσκαλεί τους επισκέπτες να διαβάσουν τα στοιχεία που παρουσιάζονται προσεκτικά, καθώς κάθε ένα φύλλο αυτής της εξαιρετικής τράπουλας Ταρώ προσφέρει την είσοδο στον μοναδικό κόσμο της οδού Μεσσήνης αλλά και των διαχρονικών προκλήσεων της ζωής.