Φύσης Γένεση

11 Ιούν 2009 - 29 Ιούν 2009

Η Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι) παρουσιάζει την ατομική έκθεση του γλύπτη Παναγιώτη Σ. Παπαδόπουλου, με τίτλο «ΦΥΣΗΣ ΓΕΝΕΣΗ».

Ο Παναγιώτης Σ. Παπαδόπουλος στην ατομική του έκθεση προβάλλει την προσωπική του αναζήτηση και εξέλιξη μέσω της γλυπτικής φόρμας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο ενότητες έργων οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται και φανερώνουν τις πολλαπλές προσεγγίσεις που επιδέχεται το χαρτί και η ψηφίδα ως υλικά.

Στην πρώτη ενότητα, η χρήση της χρωματιστής και ασπρόμαυρης εφημερίδας που απεικονίζει όλους τους τύπους γραφής αποσκοπεί στην απόδοση ενός στοιχείου παγκοσμιοποίησης, πολυγλωσσίας και οικολογικής συνείδησης μέσω μιας γνωστής φόρμας, τον κοχλιό.

Στη δεύτερη, η βαρύτητα της γυάλινης ψηφίδας προσδίδει τη στιβαρότητα που η ίδια η φόρμα του κοχλιού εμπεριέχει.

Ο καλλιτέχνης απαλλαγμένος από τις παραδοσιακές νόρμες, ανακαλύπτει το θαύμα της φύσης με καινούργιο τρόπο και μεταφράζει τα ερεθίσματα σε έργα, αντιδρώντας στην τυποποίηση των πραγμάτων. Έργα υποκινούμενα από μια εσωτερική αναγκαιότητα φιλοδοξούν να ανοίξουν έναν ευρύ διάλογο για ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στον προσδιορισμό της σημαντικότητας της φύσης για τον σύγχρονο άνθρωπο, τις ανάγκες του και το μέλλον του.

Απώτερος στόχος είναι η διάρρηξη των τεχνητών ορίων που διαχωρίζουν το ‘προσωπικό’ από το ‘κοινό’ και η αναζήτηση μιας ανοιχτής και ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω της τέχνης σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Τα έργα του Παναγιώτη Σ. Παπαδόπουλου θα εκτεθούν στην Γκαλερί Σκουφά από της 9 εώς της 27 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας για την έκθεση: Πρωινά Δευτέρα με Σάββατο 10:00 με 15:30 και απόγευμα Τρίτη, Πέμτη κ’ Παρασκευή 17:30 με 21:00.