Οι πάνθηρες ταξιδεύουν από την Πάτμο στη Βενετία

26 Σεπ 2013 - 16 Οκτ 2013

Χριστίνα Παπούλια

Οι πάνθηρες ταξιδεύουν από την Πάτμο στη Βενετία

26.9 – 16.10/2013

Εγκαινιάζεται τη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Παπούλια με θέμα «Οι πάνθηρες ταξιδεύουν από την Πάτμο στη Βενετία.
Στο δρόμο συναντούν πεταλούδες», στον εκθεσιακό χώρο της Γκαλερί Σκουφά.

Εμπνευσμένη από ένα γλυπτό ενός πάνθηρα του Charles Artus (1897 – 1978), η Χριστίνα Παπούλια σημειώνει: «… για εμένα, το θέμα δεν είναι ένα παρά έναυσμα για να ανακαλύψω καινούργιους δρόμους, υλικά και τεχνικές ζωγραφικής. Δεν με ενδιαφέρει η δύναμη του Πάνθηρα, αλλά το σχήμα, η φόρμα της ακινησίας του κι ας … ταξιδεύει. Η συνάντηση με τις πεταλούδες, είναι μια μεταφορά της κάθε, έξω από τα καθιερωμένα, συνάντησης.»

Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης Ευρυδίκη Τρισόν-Μιλσανή, «Μέσα από ένα συνεχή διάλογο ανάμεσα στη ζωγραφική και το design που χαρακτηρίζει τις εικαστικές αναζητήσεις της ζωγράφου, δημιουργούνται έργα στα οποία συμβιώνουν αρμονικά με τους πάνθηρες και τις πεταλούδες, φάκελοι, γράμματα, εξωτικά φυτά, ρυθμοί, αφαιρετικά σχήματα και σκίτσα από ταξιδιωτικά σημειωματάρια…». Συνεχίζει επισημαίνοτας πως στα έργα της Παπούλια «… Όλα τα μοτίβα έχουν αποδοθεί με ανορθόδοξες κλίμακες. Η ζωγράφος, πέρα από κάθε υποψία ρεαλισμού, παραδίδεται σε ένα ελεύθερο παιχνίδι διάταξης. Στο περίτεχνο αυτο Ζωολόγιο ,το σχέδιο είναι πρωταρχικό. Το αυθαίρετο ηδονικό χρώμα, προσθέτει συγχρόνως, θερμότητα και αίγλη.»