Λέξεις που σκέφτομαι συχνά

29 Μαρ 2012 - 26 Απρ 2012

29.3 – 26.4/2012

Ο Χρόνης Τσακιρακάκης την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στίς 7:30 μ.μ. παρουσιάζει στη ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ τη καινούρια του δουλειά που θέμα της έχει τις λέξεις. Λέξεις όμως όχι τυχαίες. Κάθε έργο και μια λέξη που απασχολεί τον δημιουργό στη καθημερινότητα του.

Άδραξε, Politicians, Products, Democracy, Fly, Smell, Hope, είναι μόνο μερικές από αυτές που παρουσιάζει και επαναπροσδιορίζει.

Είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με διακριτή πολιτική σκέψη και αναφορές. Λέξεις, έννοιες, σύμβολα και συμβολισμοί οπτικοποιούνται μέσα από την προσωπική του θεώρηση και ερμηνεία σε εικόνες, οι οποίες καθηλώνουν ή συνεπαίρνουν.

Τα έργα του Χρόνη Τσακιρακάκη είναι ζωγραφικές κατασκευές, κρεμαστά ζωγραφικά γλυπτά, φτιαγμένες από χειροποίητο χαρτί και πολλαπλές στρώσεις ακρυλικών χρωμάτων. Σε όλα τα έργα, τα χρώματα και οι τόνοι τους φαντάζουν επίπεδοι και λιτοί, επισημαίνοντας από την αρχή πως ο στόχος των έργων δεν είναι η προσομοίωση των σκιών και του φωτός της φύσης. Το χαρτί, μέσα από τη μορφή και τη χρήση που τους δίνει ο Τσακιρακάκης μεταμφιέζεται και η επίπεδη φύση του προσκαλεί τον επισκέπτη να ερευνήσει τρισδιάστατες σκηνές από σχήματα και χρώματα.