Επεξεργασίες του τυχαίου

23 Μάιος 2013 - 08 Ιούν 2013

Αλέξης Κυριτσόπουλος

Επεξεργασίες του τυχαίου

23.5 – 8.6/2013

Εγκαινιάζεται τη Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 7.30 μ.μ. στη Γκαλερί Σκουφά, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κυριτσόπουλου με τίτλο «Επεξεργασίες του τυχαίου».

Σε αυτή την έκθεση θα παρουσιαστούν έργα που προβάλλουν μια άμεση σύνδεση με τον αυθόρμητο κόσμο του ζωγράφου. Ξεκινώντας ο Κυριτσόπουλος τα ζωγραφικά έργα του με έναν ενστινκτώδη τρόπο, προσθέτει για πρώτη φορά στα έργα του την επεξεργασία της ακατέργαστης ύλης και της ελεύθερης – αυτόματης γραφής.

Έχοντας την πείρα μακροχρόνιων χρωματικών ασκήσεων και σχεδιαστικών δοκιμασιών , ο Κυριτσόπουλος προσπαθεί να ελένξει τις πρωταρχικές του ζωγραφικές παρορμήσεις να οδηγήσουν τις τελικές συνθέσεις των έργων που παρουσιάζει. Επεμβαίνοντας με βάση αισθητικών και φορμαλιστικών κριτηρίων που μέχρι σήμερα δέχεται και τον χαρακτηρίζουν, δημιουργεί έναν κόσμο σύνθετο αλλά και συνάμα ελεύθερο γεμάτο χρώματα και φόρμες. Αυτή η αίσθηση της μελετημένης αφαίρεσης που συντάσσει ο Κυριτσόπουλος επιτρέπει στον κάθε θεατή, μικρό και μεγάλο, να αφεθεί στις χρωματικές συνθέσεις των έργων και να χρησιμοποιήσει τις φόρμες που παρουσιάζονται ως πυξίδες για τη δημιουργία χρωματικών ιστοριών.