Ζωγραφιές με παρέες

20 Μαρ 2018 - 14 Απρ 2018

Αλέξης Κυριτσόπουλος

Ζωγραφιές με παρέες

Σκιτσοσαββοπαιδοζωγραφιές

20.03 – 14.04/2018

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στις 19.30, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κυριτσόπουλου, με τίτλο, Ζωγραφιές με παρέες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο, 14 Απριλίου 2018.

«Τριπολικός» δηλώνει χιουμοριστικά ο Αλέξης Κυριτσόπουλος και μέσα από αυτή την έκθεση επιχειρεί για πρώτη φορά να ενώσει αυτές τις τρεις διαφορετικές προσωπικότητες που κρύβει μέσα του – του στενού συνεργάτη του Διονύση Σαββόπουλου, του συγγραφέα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων και του ζωγράφου – σε μία.

Εικόνες γνώριμες, παιχνιδιάρικες, γεμάτες αθωότητα (και πολύ κρυμμένο πόνο, όπως λέει ο ίδιος) κι άλλες πιο σκοτεινές ή λιγότερο «ομιλητικές» συναντώνται για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο, κοιτάζονται μεταξύ τους, κοιτάζουν τον θεατή, αλλά και τον δημιουργό τους κι επιχειρούν να διηγηθούν μια ιστορία: εκείνη της διαδρομής του Αλέξη Κυριτσόπουλου από τα πρώτα του ασπρόμαυρα σκίτσα ως το εμβληματικό Φορτηγό του Διονύση Σαββόπουλου κι από το «Παραμύθι με τα χρώματα» ως τις εικονογραφήσεις και τα εξώφυλλα για τα φιλοσοφικά δοκίμια του Στέλιου Ράμφου. Μια διαδρομή, που μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζει οικεία και γνωστή, αλλά που ενδέχεται να αποδειχθεί ότι έχει πολλές «άγνωστες» στροφές.