Πολύφλοισβος

08 Μαρ 2013 - 02 Απρ 2013

Μαρία Κτιστοπούλου

Πολύφλοισβος

8.3 – 2.4/2013

Εγκαινιάζεται τη Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 στις 7.30 μ.μ. στην Γκαλερί Σκουφά, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κτιστοπούλου με τίτλο «Πολύφλοισβος».

Πρόκειται για τη παρουσίαση μιας σειράς νέων έργων που εστιάζουν στη μορφή και την αίσθηση των κυμάτων του αγριεμένου θαλάσσιου τοπίου. Οι θαλάσσιοι κυματισμοί στο ζωγραφικό κόσμο της Μαρίας Κτιστοπούλου, λειτουργούν ως μέσο επικέντρωσης στις πολλαπλές αισθητικές ιδιαιτερότητες της θαλασσογραφίας, καθώς και τις κοινωνικές αλλά και συναισθηματικές σημασίες που το ανήσυχο υδάτινο στοιχείο μπορεί να αποδώσει.

Απεικονίζοντας θυελλώδεις θάλασσες και παράκτια τοπία, η ζωγράφος επικεντρώνεται στην κατάσταση της αναστάτωση και της συνεχούς δυναμικής αλλαγής που χαρακτηρίζει το τοπίο αλλά και τον άνθρωπο που το βιώνει. Οι χρωματικές συνθέσεις αφρισμένων κυμάτων και συννεφιασμένων ουρανών, χρησιμοποιούνται ως αντανακλάσεις όχι μόνο του φυσικού φωτός που κρύβει το πέρασμα μιας καταιγίδας αλλά και ως αντανακλάσεις συναισθηματικών ερεθισμάτων της θαλασσογράφου ικανά να διεγείρουν τον εσωτερικό κόσμο του άμεσου θεατή.