Πορεία των Κόσμων

20 Σεπ 2018 - 13 Οκτ 2018

Patrick Fabre

«Πορεία των Κόσμων»

Ατομική έκθεση

20.09 – 13.10/2018

H Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την έκθεση, με τίτλο «Πορεία των Κόσμων» από τη διάσημη Συλλογή του Patrick Fabre, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20.00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου 2018.

Γεννημένος στη Γαλλία και γνωστός για τα μακρινά ταξίδια του σε απομακρυσμένες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, ο Patrick Fabre αναζητά και ανακαλύπτει σπάνια έργα πρωτόγονης τέχνης, συνδυάζοντας τις γνώσεις του ως εθνολόγος με την ευαισθησία ενός καλλιτέχνη, ανανεώνοντας διαρκώς μια μεγάλη και πολύτιμη Συλλογή εθνογραφικού χαρακτήρα.

Περίτεχνα κοσμήματα, όπως Χρυσά κοσμήματα των αυτόχθονων της Ινδίας, παλαιά παραδοσιακά κοσμήματα από τις αφρικανικές και ασιατικές φυλές, ασημένια σκαλισμένα βραχιόλια και σκουλαρίκια, περιδέραια από την Υεμένη και το Μαρόκο. Όλα χειροποίητα, μοναδικά, φτιαγμένα με υπομονή και έμφαση στη λεπτομέρεια, που δεν συναντώνται πουθενά στον δυτικό κόσμο. Ακόμη, σπάνια υφάσματα, χειροποίητα έπιπλα, έργα τέχνης από τα βάθη της Αφρικής και της Ασίας απεικονίζουν την καθημερινότητα των φυλών που ζουν στην Αιθιοπία, το Μαρόκο, το Μάλι, κ.α, ενώ συνδυάζουν τη λειτουργικότητα και την απλότητα με μια πρωτόγονη – αλλά συνάμα απροσδόκητα σύγχρονη αισθητική και δημιουργούν ένα «έθνικ» σκηνικό στη Γκαλερί Σκουφά.

Μέσα από τα εκθέματα αποκαλύπτεται στους επισκέπτες μια μακραίωνη παράδοση τέχνης, κουλτούρας και πολιτισμού των Αφρικανικών και Ασιατικών φυλών που αποτέλεσε και αποτελεί μοναδική κληρονομιά και σημείο αναφοράς για τους λαούς της Δύσης, διαχρονικά.