Η ποίηση της Καθημερινότητας

12 Οκτ 2010 - 31 Οκτ 2010

Εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η έκθεση ζωγραφικής του Philip Tarlow την Τρίτη 12 Οκτωβρίου,

στις 7.30 μμ. με τίτλο «Η ποίηση της Καθημερινότητας».

O Τάρλοου έχει ζήσει και ζωγραφίσει 15 χρόνια στην Αθήνα. Όπως ο ίδιος μας εκμυστηρεύετε : «Κοιτώντας πίσω, πιστεύω πως ένα κομμάτι απο την καλύτερη δουλειά μου ενσωματώνει την ανθρώπινη φιγούρα στο πλαίσιο ενός τοπίου στην ύπαιθρο ή στην πόλη».

Πρίν δεκαετίες είχε μία αναλαμπή όταν είδε για πρώτη φορά τα Κούλουμα στην Πνύκα. Πολλοί Αθηναίοι ήταν εκεί μαζεμένοι, τρώγοντας, πίνωντας, πετώντας αετούς, λουσμένοι με το μοναδικό αττικό φως. Εκείνη την εποχή, δημιούργησε μια σειρά έργων εμπνευσμένη απο εκείνο το γεγονός.Αυτή η σειρά αθηναϊκών τοπίων αποτελεί συνέχεια εκείνης της αναλαμπής στο παρόν, στην Αθήνα του 2010. Στη χρήση των προσώπων, πάντα ψάχνει για την φευγαλέα ματιά, άλλοτε ποιητική, μυστήρια, ρομαντική, αίνιγματική. Άλλες φορές πάλι χιουμοριστική δίνωντας νόημα στο έργο ζωγραφικής πέρα απο το περιεχόμενο.

Τεχνικά πειραματίστηκε πολλά χρόνια. Η τεχνική είναι απλά ο «τρόπος». Δεν ξεχωρίζει τον «τρόπο» απο την ουσία που θέλει να εκφράσει στην δουλειά του. Το έργο ζωγραφικής αρχίζει όταν ξεκινάει η προετοιμασία του καμβά.

Ο Φίλιπ Τάρλοου γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, Νέας Υόρκης. Σπούδασε ζωγραφική στο Οχαϊο, στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Έζησε στην Αθήνα την περίοδο 1963-79 κάνωντας διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσης στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Απο το 1979 επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες . Πολλά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές κατοικίες , συλλογές μουσείων σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Αθήνα.

Εγκαίνια: Τρίτη 12 Οκτωβρίου, 7.30 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 12 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου